ماهی قباد
بدن کشیده و از طرفین کاملاً فشرده، سر منفوط و درازی آن تقریباً برابر عرض بدن میباشد، بخش بالایی اولین کمان آبششی دارای ۱ تا ۲ عدد خار آبششی و بخش پائینی آن دارای ۷ تا ۱۲ عدد خار آبششی میباشد . خط جانبی در جلو دارای انشعابات ظریف زیادی بوده و تا وسط دومین باله پشتی تقریباً مستقیم است . سپس به آرامی به طرف پائین خم شده تا وسط ساقه دمی امتداد مییابد . باله پشتی اول دارای ۱۵-۱۷ شعاع نرم است . بهدنبال باله پشتی دوم ۸ تا ۹ عدد بالچه و بهدنبال باله مخرجی ۸ تا ۱۰ عدد بالچه وجود دارد . رنگ بدن در پشت آبی و طرفین نقرهای است در طول پهلوها سه ردیف لکههای گرد نامنظم وجود دارد که از چشم شروع میشود . بخش بالایی باله پشتی تا خار هشتم سیاهرنگ است .از نظر اندازه ، حداکثر طول چنگالی به ۷۶ سانتی متر میرسد . یک ماهی اپی پلاژیک و نریتیک محسوب میشود دامنه مهاجرت آن نسبت به ماهی شیر کمتر است، از عمق ۱۵ تا ۲۰۰ متری دیده میشود و گاهی وارد آبهای گل آلود مصب میشوند به صورت گلههای کوچک حرکت میکنند، تغذیه آنها از ماهیان کوچک ( سادرین و آنچوی )، اسکودید و سخت پوستان صورت میگیرد . نامهای مورد استفاده در جنوب ایران : قباب، شیر وسایل صید : تورگوشگیر، تورگردان پیالهای و قلاب خزنده .
از خانواده ماهی تن است. گوشت سفید و پر چربی و لطیف دارد ولی زود تازگی خود را از دست می دهد. قباد را به صورت کبابی، بخار پز، سرخ کرده مصرف می کنند.
- ۹۵/۱۱/۲۲